_______________________
Question: 

On 2015-07-13 21:12, Danijel Nadj wrote: 
Postovani, 
Zanima me da li mogu da uplatim ebankingom za izvod i uverenje o  drzavljanstu i da vam posaljem PDF, umesto skenirane uplatnice? 
Takodje me zanima ako narucim odjednom, da li moram da platim 2x370 din za slanje ili mozete ta dva lista da mi posaljete kao jedan paket?
_______________________
Answer:
Poštovani,
u uputstvu na sajtu srbobran.rs jasno piše da treba da uplatite uplatnicom (u kojoj ćete napisati SVRHU), u Vašem slučaju treba da nam dostavite tri uplatnice, jednu za Republičku taksu (za izvod) 420 din, drugu za Republičku taksu (za državljanstvo) 740 din, treću za dostavu svih naručenih dokumenata 370 din.

Postupak je da kada platite ove tri uplatnice, iste poredjate jednu do druge i snimite zajedno mobilnim telefonom
(opcija skenirana uplatnica) ili skenirate zajedno skenerom (opcija skenirana uplatnica). 

Drugi način je da ih svaku posebno skenirate i posle zipujete u jedan ZIP fajl koji ćete uploadovati (opcija skenirana uplatnica).

Na sajtu popunjavate prvo elektronski formular za izvod sa odabranom opcijom skenirana uplatnica i uploadijete odgovarajuće uplatnice.

Zatim popunjavate elektronski formular za državljanstvo sa odabranom opcijom skenirana uplatnica i uploadijete odgovarajuće uplatnice.

Ukoliko popunjavate elektronski zahtev na sajtu srbobran.rs za oba dokumenta istog dana (sata) koja imaju istu adresu dostave, onda onu uplatnicu za dostavu u iznosu od 370 din dodate uz uplatnicu za državljanstvo na istoj slici JPG ili u istom ZIP fajlu koji "kačite" prilikom popunjavanja elektronskog dokumenta za državljanstvo.

A u elektronskom formularu za izvod stavite samo skeniranu uplatnicu za izvod.

Ukoliko je mesto dostave dokumenata različito ili ste zahteve poslali sa velikom vremenskom razlikom (u danima), onda morate platiti za dostavu svakog dokumenta posebno po 370 din.

Ukoliko Vaš skener radi u nekom drugom formatu, npr. PDF, onda taj PDF ili više njih zipujete u ZIP fajl koji kačite uz odabranu opciju skenirana uplatnica.

Sistem još ne omugućava proveru ebanking uplata, sem ukoliko nisu overeni pečatom i potpisom u banci.

Molimo Vas da se striktno pridržavate uputstava na sajtu i ovih pojašnjenja. U suprotnom uvek možete lično doći i preuzeti dokumente na klasičan način u sobi broj 6.

OU Srbobran
*