Јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2021. години, ОПШТИНА СРБОБРАН

samozzz

Национална служба за запошљавање, у сарадњи са општином Србобран, расписала је ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2021. ГОДИНИ.

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање, Испостава Србобран и имају завршену обуку за развој предузетништва. Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 250.000,00 динара, односно 270.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

Незапослени који оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност и по том основу измирује доприносе за обавезно социјално осигурање најмање 12 месеци, почев од дана отпочињања обављања делатности.

Право на субвенцију може се остварити и удруживањем више незапослених, оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. Уколико се више незапослених удружи, у складу са законом, свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију од 250.000,00 динара, односно 270.000,00 динара у случају када су подносиоци захтева особе са инвалидитетом.

Право на доделу субвенције за самозапошљавање незапослено лице може да оствари под условом да је:

  • пријављено на евиденцију незапослених Националне службе, Испостава Србобран,
  • завршило обуку за развој предузетништва по плану и програму обуке у организацији Националне службе или друге одговарајуће организације,
  • испунило раније обавезе и измирило сва дуговања према Националној служби и
  • у дозвољеном оквиру опредељеног износа за de minimis државну помоћ у текућој фискалној години и претходне две фискалне године, у складу са прописима за доделу државне помоћи

Захтев са бизнис планом подноси се у два примерка, надлежној организационој јединици Национaлне службе – Испостави Србобран, непосредно или путем поште, или на електронску писарницу Филијале НСЗ Нови Сад: pisarnica.novisad@nsz.gov.rs на прописаном обрасцу који се може преузети на сајту Националне службе за запошљавање, или ОВДЕ.

Јавни позив је отворен oд 15.09.2021, а захтеви са бизнис планом се могу поднети најкасније до 30.09.2021. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>