КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВA ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОГРАМА НОВОГ ЗАПОШЉАВАЊА ЖЕНА КОЈЕ СУ У СИТУАЦИЈИ ПАРТНЕРСКОГ И ПОРОДИЧНОГ НАСИЉА НА ТЕРИТОРИЈИ АП ВОЈВОДИНЕ – ИСТЕКАО

zaposlene zene

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност пола додељује бесповратна средства у износу од 5.000.000,00 динара. Средства су обезбеђена Финансијским планом Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност пола за 2021. годину у оквиру Програма 1001 – Унапређење и заштита људских и мањинских права и слобода, програмска активност 1017 – Заштита жена од насиља у породици и партнерским односима у АП Војводини , економска класификација 4541 – Текуће субвенције приватним предузећима, из извора финансирања 01 00 Општи приходи и примања из буџета, приватним предузећима, радијализација програма новог запошљавања жена које су у ситуацији партнерског и породичног насиља на територији АП Војводине.

ПРЕДМЕТ КОНКУРСА
Конкурс представља допринос оснаживању жене које су претрпеле или су у ситуацији партнерског и породичног насиља и који је саставни део индивидуалног плана интегрисаних услуга за заустављање насиља над женама у партнерским и породичним односима Центара за социјални рад на територији АП Војводине, кроз запошљавање (у даљем тексту : Кориснице мере). Овим програмом планирано су средства за бруто зараду Кориснице мере (порези и доприноси на терет запослених и на терет послодавца) и путних трошкова, ако постоје, у трајању од 12 месеци. Средства ће се исплаћивати квартално. Износ зараде Корисници једноставно треба да буде у складу са актима Послодавца, да одговара квалификацијама и радном месту на којем се особа запошљава и не сме бити испод минималних зарада у Републици Србији.
Субвенције за ново запошљавање намењене су послодавцу, који у радном односу прима лице које је циљна група овог Конкурса, које је пријављено као незапослено лице код Националних служби за запошљавање. Подносилац захтева, у смислу овог Конкурса, је предузетник или привредно друштво (у даљем тексту: Послодавац) са седиштем на територији АП Војводине.
Послодавац може поднети захтев Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова (у даљем тексту: Секретаријат), за пријем у радни однос једне или више жена које су циљна група овог јавног конкурса.
Средства се одобравају Послодавцу који заснује радни однос на одређено време у трајању од 12 месеци, са пуним радним временом, са женом која је претрпела или је у ситуацији насиља и где је запошљавање саставни део плана услуге и мера у оквиру поступка за заустављање насиља који води центар за социјални рад са седиштем на територији АП Војводине (у даљем тексту: Центар за социјални рад).

УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ
Субвенција за ново запошљавање може се одобрити Послодавцу који испуњава следеће услове:
1. да има седиште на територији АП Војводине
2. да је оспособљен и економски способан за пријем у рад жена које су трпеле насиље
3. да није покренут стечајни, односно ликвидациони поступак
4. да није био у блокади последњих шест месеци пре објаве Конкурса
5. да уредно измирује обавезе на основу обавезног социјалног осигурања за запослене, као и обавезе на основу јавних прихода максимално
6. да на основу предлога и поступка Комисије Секретаријата и Центра за социјални рад, који је саставни део овог Конкурса, изврши избор кандидатакиња за наведено радно/а место/а.

Рок за подношење конкурсних документација је 20.9.2021.године

За све додатне информације у вези са реализацијом конкурса контакт особе у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова је Даниел Димитров, на е-маил daniel.dimitrov@vojvodina.gov.rs

Потребну документацију за Послодавца, права и обавезе, услови закључивања уговора заједно са правилником конкурса можете пронаћи ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>