zajednicaa

Konkurs za program AKTIVNE ZAJEDNICE

Program Aktivne zajednice ima za cilj da, putem obuke i dodele donacija, podrži udružene građane i građanke koji doprinose unapređenju i razvoju zajednice i u svojim aktivnostima uključuju što više njenih članova u cilju rešavanja zajedničkih problema, pri čemu na najbolji način upotrebljavaju lokalne resurse i potencijale i promovišu saradnju sa različitim akterima. Program prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihove zajednice. Projekti koji se podržavaju nisu tematski ograničeni i plod su ideja, rada i posvećenosti ljudi koji učestvuju u njima.

Mogu da se prijave udruženja građana i neformalne grupe koje:
● pokreću i aktivno uključuje građane i građanke u svoje aktivnosti,
● zastupaju opšte interese svoje zajednice,
● ne postoje duže od 10 godina,
● imaju godišnji prihod koji ne prelazi 1.200.000,00 dinara (za udruženja),
● nemaju pristup značajnim fondovima drugih donatora ili nisu direktno povezani sa međunarodnim agencijama i fondovima i
● nalaze se na teritoriji Srbije.

Pozivamo vas da se pre prijave konsultujete sa timom za donacije Trag fondacije u vezi sa idejom koju želite da se prijavite. Kontakt putem mejla marta@tragfondacija.org, telefona 066 222 407 ili zakazati onlajn sastanak najkasnije do nedelje, 13. decembra.

Predstavite vašu ideju popunjavanjem Formule za koncept ideje, koju ćete poslati elektronskim putem na adresu: prijave@tragfondacija.org. Prijave možete poslati najkasnije do nedelje, 19. decembra u ponedeljak.

Iznos sredstava koja se dodeljuju kreće se između 200.000 i 400.000 dinara po projektu.

Više o konkursu pročitajte OVDE, gde možete pronaći informacije o programu, uslove konkursa i formular za koncept ideje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>