rsz_shutterstock_782617264

КУПОВИНA МЕРКАНТИЛНОГ КУКУРУЗА РОД 2020. ГОДИНЕ – РЕПУБЛИЧКА ДИРЕКЦИЈА ЗА РОБНЕ РЕЗЕРВЕ

Куповина меркантилног кукуруза вршиће се од:
-физичких лица – носилаца пољопривредних газдинстава која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу и
-овлашћених складиштара Дирекције.

Цена меркантилног кукуруза је 19,50 дин./кг (у цену урачунат ПДВ), ускладиштено у силосу овлашћеног складиштара Дирекције.

Минимална количина меркантилног кукуруза која се купује од једног регистрованог пољопривредног газдинства биће 50 тона, а максимална 100 тона.
Максимална количина меркантилног кукуруза која се откупљује од овлашћеног складиштара је 1.000 тона.

Меркантилни кукуруз мора бити, домаћег порекла, природно или вештачки сув, у зрну, здрав и зрео, без знакова плесни и без страног мириса и укуса, незаражен биљним болестима и штеточинама, у свему према српском стандарду СРПС.Е.Б3.516 и  СРПС.Е.Б3.516/1, са следећим елементима квалитета: до 14 % влаге, до 8 % ломљених зрна, до 2 % дефектних зрна, до 2 % нагорелих  зрна, стране примесе макс. 1%, од тога 0,5 % анорганских. Лом се утврђује помоћу сита са округлим отворима пречника од 5 мм.

Дирекција ће у зависности од понуде меркантилног кукуруза у откупу, вршити распоређивање понуђених количина у складу са потребама и територијалном распореду овлашћених складиштара.
Откуп меркантилног кукуруза вршиће се са физичким лицима и овлашћеним складиштарима Дирекције који немају финансијских дуговања и нису у спору по било ком основу са Дирекцијом.

Ради пријаве за продају меркантилног кукуруза заинтересована регистрована пољопривредна газдинства и овлашћени складиштари Дирекције, потребно је на е-маил адресу otkup@rdrr.gov.rs  доставе следећа документа:

-регистрована пољопривредна породична газдинства:
– Образац број 1 (попуњен и потписан)
– скенирану личну карту или скенирану очитану личну карту,
– скениран Извод из регистра пољопривредних газдинстава (подаци о газдинству), не старији од 5 дана од дана пријаве.
-овлашћени складиштари:
– Образац број 1 (попуњен и потписан)
– скениран картон депонованих потписа, оверен и датиран од стране банке, не старију од 15 дана.
– скениран Извод из регистра пољопривредних газдинстава (подаци о газдинству), не старији од 5 дана од дана пријаве.

Детаљи и образац налазе се ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>