Konkurs-Evropska banka -Podrška malim i srednjim preduzećima za održiv razvoj

“Sustainable Reboot Programme for SMEs in the Western Balkans” program je Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji podržava mala i srednja preduzeća obezbeđujući im finansijska sredstva za ulaganja koja su u skladu sa direktivama EU i međunarodno priznatim standardima.

Mala i srednja preduzeća putem programa mogu da investiraju u standarde visokih performansi, tehnologije i usluge u oblasti zaštite životne sredine, zdravlja i bezbednosti na radu i kvaliteta i bezbednosti proizvoda, unapređujući na taj način konkurentnost na domaćem i inostranom tržištu. Program takođe osigurava malim i srednjim preduzećima da ponovo pokrenu i poboljšaju svoje poslovanje nakon pandemije Covid-19.

Program pomaže širenje zelene ekonomije promovišući ulaganja u poboljšanje energetske efikasnosti. Najmanje 70 odsto programskog finansiranja biće izdvojeno za investicije u savremene tehnologije koje štede energiju i zelene tehnologije.

Mala i srednja preduzeća kroz program takođe imaju koristi od podsticaja u vrednosti do 15% iznosa kredita i besplatne tehničke pomoći.

Maksimalni iznos kredita je million evra a maksimalni iznos EU granta je 15% iznosa kredita, odnosno 150.000 evra.

Više o konkursu na :

https://eumogucnosti.rs/program-podrske-za-mala-i-srednja-preduzeca-zapadnog-balkana/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>