JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE PRIVREDNIM DRUŠTVIMA ZA PROMOCIJU IZVOZA U 2023. GODINI

RAZVOJNA AGENCIJA SRBIJE se sprovođenjem ovog programa opredelila da podrži unapređenje izvoznih potencijala domaćih privrednih društava, unapređenje njihove konkurentnosti i postojećih proizvodnih kapaciteta u cilju povećanja prihoda od izvoza odabranih proizvodnih delatnosti, uravnoteženje platnog bilansa i unapređenje ugleda Republike Srbije u međunarodnoj poslovnoj zajednici, kao i povećanje plasmana domaćih proizvoda na stranim tržištima.

 TRAJANjE JAVNOG POZIVA – ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA

Javni poziv je objavljen 28. decembra 2023. godine, a prijave za učešće u Programu se mogu najkasnije podneti do 27. marta 2024. godine.

 RASPOLOŽIVA SREDSTVA

Za realizaciju ovog programa opredeljen je budžet u iznosu od 150.000.000,00 RSD.

Bespovratna sredstva se mogu dodeliti za finansiranje opravdanih troškova vezanih za realizaciju aktivnosti u okviru najmanje dve različite mere intervencije.

Raspoloživa sredstva se ugovorom odobravaju Korisnicima, dodelom državne pomoći u ukupnom iznosu koji ne može biti veći od 10.000.000,00 RSD.

NAMENA I VISINA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Podržane mere intervencije

Ovim Programom podržava se finansiranje opravdanih troškova nastalih u realizaciji aktivnosti u okviru sledećih mera intervencija:

1. Konsultantska podrška za potrebe kreiranja razvojne strategije pozicioniranja na ciljanom tržištu

2. Konsultantska podrška za aktivnosti izvoznog marketinga

3. Ulazak na ciljano tržište i unapređenje pozicije na istom

4. Konsultantska podrška za unapređenje izvoznih sposobnosti (sprovođenja jedne ili više obuka u cilju sticanje znanja u vezi sa prodajom na inostranom tržištu)

5. Samostalno izlaganje na međunarodnim sajmovima i poslovnim susretima

6. Unapređenje proizvodnih sposobnosti

NAČIN PRIJAVLjIVANjA

Prijave se podnose elektronski, kreiranjem korisničkog naloga na linku https://prijave.ras.gov.rs/izvoz.

Više o konkursu na:

https://ras.gov.rs/rs/javni-poziv-za-ucheshe-u-programu-podrshke-privrednim-drushtvima-za-promotsiju-izvoza-u-2023-godini

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>