КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ НАБАВКЕ КОНСТРУКЦИЈА И ОПРЕМЕ ЗА БИЉНУ ПРОИЗВОДЊУ У ЗАШТИЋЕНОМ ПРОСТОРУ НА ТЕРИТОРИЈИ АП ВОЈВОДИНЕ У 2022. ГОДИНИ

  1. ЦИЉ И ПРЕДМЕТ КОНКУРСА

Циљ конкурса јесте интензивније коришћење и заштита пољопривредних земљишних ресурса у Аутономној Покрајини Војводини у 2022. години.

Предмет конкурса јесте додела бесповратних средстава за суфинансирање набавке конструкције за објекте заштићеног простора, вишегодишњих, вишеслојних фолија за покривање објеката заштићеног простора,фолија за сенчење и спречавање губитка топлоте, мрежа за сенчење објекта, система за наводњавање„кап по кап”,система за прихрану, система за загревање, столова за производњу расада, инструмената за мерење нивоа CO2, температуре супстрата и ваздуха, као и влаге.

  1. ВИСИНА И НАМЕНА ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА

За реализацију Конкурса за доделу бесповратнихсредстваза набавку конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору на територији АП Војводине у 2022. години предвиђен је укупан износ од 80.000.000,00 динара.

Бесповратнасредствазаподршкуинвестицијапоовомконкурсуутврђујусе у износудо60%одприхватљивих трошковаинвестиције.

За подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лице млађи од 40 година бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 70% од прихватљивих трошкова инвестиције (у случају да правно лице има више  оснивача и уколико је само један оснивач старији од 40 година, а други млађи, бесповратна средства утврђују се у износу до60% од прихватљивих трошкова инвестиције).

Приликом обрачуна, узима се вредност инвестиције безпореза на додату вредност (ПДВ).

Максимални износ бесповратних средстава за набавку опреме за биљну производњу у заштићеном простору, за тачке 1до 8, збирно јесте1.100,00 динара/м2,и не може бити већи од1.500.000,00динара по пријави,односно не може бити већи од 1.650.000,00динара за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лице млађи од 40 година (у случају да правно лице има више  оснивача и уколико је само један оснивач старији од 40 година, а други млађи, максималанизносбесповратнихсредставаза набавку опреме за биљну производњу у заштићеном простору за тачке 1 до 8 збирно јесте1.100,00 динара/м2и не може бити већи од1.500.000,00динара по пријави).

Максимални износ бесповратних средставаза системе за загревање тачка 9 јесте1.300,00 динара/кw и не може бити већи од600.000,00динара по пријавиодноснодо660.000,00динаразаподносиоцепријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лице млађи од 40 година (у случају да правно лице има више  оснивача и уколико је само један оснивач старији од 40 година, а други млађи, максималанизносбесповратнихсредставаза системе за загревање тачка 9 јесте1.300,00 динара/кw и не може бити већи од600.000,00динара).

Укупан износ бесповратних средставапо једној пријави може бити максимално2.100.000,00 динараодноснодо2.310.000,00динаразаподносиоцепријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лице млађи од 40 година (у случају да правно лице има више  оснивача и уколико је само један оснивач старији од 40 години, а други млађи, износ бесповратних средставапо једној пријави може бити максимално2.100.000,00 динара).

Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 60.000,00 динара,а разматраће се само пријаве чија је вредност прихваљивих трошкова инвестиције једнака или већа од 100.000,00 динара без ПДВ-а.

Покрајински секретаријат путем свог надлежног сектора може да наложи Пољопривредној стручној и саветодавној служби АП Војводине да утврди чињенично стање на терену – НУЛТА КОНТРОЛА. НУЛТОМ КОНТРОЛОМ се сматра утврђивање затеченог чињеничног стања на терену. Инвестиције започете  пре  нулте контроле се не прихватају.

Бесповратна средства која се додељују по овом конкурсу намењена су за набавку:

  1. Конструкције за пластеник (алуминијумска, поцинковано-челична, челична и пластична)са вишегодишњом, вишеслојном фолијом – комплетног пластеника;
  2. вишегодишње, вишеслојне фолије за покривање пластеника;
  3. фолије за сенчење и спречавање губитка топлоте;
  4. мреже за сенчење пластеника;
  5. система за наводњавање „кап по кап”, систeма за микрокишење;
  6. система за фертиригацију;
  7. столова за производњу расада;
  8. инструмената за мерење нивоа CO2, температуре супстрата и ваздуха, као и влаге;
  9. система за загревање.
  1. ПРАВО УЧЕШЋА НА КОНКУРСУ

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу, и то:

  1. физичко лице:

-          носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства,

-          предузетник носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

  1. правно лице:

-          привредно друштво носилац регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства,

-          земљорадничка задруга носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

-          сложена задруга носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 18.02.2022. године.    

  1. НАЧИН ДОСТАВЉАЊА ПРИЈАВА

Пријаву на Конкурс с траженом документацијом доставити поштом на адресу:

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Булевар Михајла Пупина 16

21000 Нови Сад

са назнаком: „КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ НАБАВКЕ КОНСТРУКЦИЈА И ОПРЕМЕ ЗА БИЉНУ ПРОИЗВОДЊУ У ЗАШТИЋЕНОМ ПРОСТОРУ НА ТЕРИТОРИЈИ АП ВОЈВОДИНЕ У 2022. ГОДИНИ”

или лично на писарници покрајинских органа управе у згради Покрајинске владе, сваког радног дана од 9.00 до 14.00 часова.

  1. КОНТАКТ ЗА ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Додатне информације могу се добити путем телефона 021/487-4413 од 10 до 14 часова.

Текст конкурса, образац пријаве и правилник, могу се преузети на званичној интернет страници Покрајинског секретаријата за пољоривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине:www.psp.vojvodina.gov.rs.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>